Pårørendesamtaler

Mulighed for pårørendesamtaler med en frivillig

Det kan være udfordrende for relationen mellem mennesker, hvis den ene har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen. Det gælder i relationen mellem et kærestepar, mellem voksne børn og forældre, mellem søskende osv. Senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen kan have stor indflydelse på, hvordan man indgår i nære relationer, og relationen kan derfor blive sat på prøve. Måske oplever I, at I taler forbi hinanden eller slet ikke får taget hul på det som fylder. Så kan pårørendesamtale måske være noget for jer.

En pårørendesamtale kan enten være en individuel samtale mellem dig, der er pårørende, og en frivillig rådgiver, eller det kan være en samtale mellem dig, personen der har været udsat for seksuelle overgreb og en frivillig rådgiver. Vi ved, at mange oplever det hjælpsomt, at få talt med en neutral tredjepart.

Vi møder jer lige der, hvor I er, og samtalerne kan bl.a. handle om:

  • Tillid og nærhed
  • Muligheder frem for begrænsning
  • Bedre kommunikation og konfliktløsning
  • Ressourcer frem for fejl
  • Seksualitet

Samtalerne kan være enkeltstående, eller det kan være et forløb. Samtalerne forholder sig til det som fylder her og nu. Samtalernes indhold og antallet af samtaler tager udgangspunkt i jeres ønsker og behov. Pårørendesamtaler skal ikke betragtes som behandling eller terapi, men derimod som en mulighed for at få luft for det, der går jer på, og for at vende tanker og følelser med en kvalificeret samtalepartner. Samtalerne afholdes af frivillige samtalepartnere, og I vil til samtalerne møde en nærværende og lyttende person.

               

12. juni

Gl. Skanderborg Fonden tildeler CSM Midt Nord 450.000 kr.

CSM Midt Nord er taknemmelig modtager af en flot donation på...