image_print

For pårørende

Hvad vil det sige at være pårørende?

Når et menneske har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen og plages af senfølger i sit voksenliv, rammes de pårørende også. Pårørende er en overset gruppe og betegnes ofte som de ‘skjulte ofre’, der også kan have brug for kvalificeret hjælp både for at kunne hjælpe sig selv og den misbrugte.

At lytte og rumme kan være svært for en pårørende. Måske bliver du usikker på, om det hjælper at tale om det, der er sket, og hvordan du skal forholde dig til de udfordringer, din kære står med. Som pårørende kan du have brug for at tale med nogen om de følelser, du sidder med, når du er tæt på en person, der har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen.

Gavnlige emner for dig som pårørende:

  • Hvordan lærer du at forstå, lytte og ikke mindst støtte?
  • Hvordan håndterer du det følelsesmæssige kaos, du er kommet ud i, efter den nye viden om de seksuelle overgreb?
  • Hvordan håndterer du magtesløsheden over ikke fuldt ud at kunne forstå, ikke at kunne hjælpe og helbrede?

Når du får den rette hjælp og støtte til at takle dine egne udfordringer, genfinder du ressourcer til i langt højere grad at kunne hjælpe både dig selv og din pårørende.

Tilbud til pårørende

Hos CSM Midt Nord har vi en række tilbud til dig, der er pårørende til et mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen. Hvis der er brug for mere hjælp , end vi kan tilbyde, hjælper vi dig med at finde frem til den rette hjælp. Vi tilbyder:

               

12. juni

Gl. Skanderborg Fonden tildeler CSM Midt Nord 450.000 kr.

CSM Midt Nord er taknemmelig modtager af en flot donation på...