image_print

Aarhus Café

Åbningstider

Mandag kl. 16.30 – 19.30 
Tirsdag kl. 10.00 – 14.00 
Torsdag kl. 10.00 – 14.00 

Bemærk at caféen er lukket på helligdage og i skolernes ferier. 

 Thomas Koppels Gade 30, 2.,

8000 Aarhus C

 51 19 99 50

Bliv en del af et ligeværdigt fællesskab med plads til alle

CSM Midt Nords café er et værested for voksne, der er berørte af seksuelle overgreb i barndommen. Det gælder både dig, der selv har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen, og dig der er pårørende.

I caféen har du mulighed for at møde ligesindede og frivillige i hyggelige rammer. Det er et åbent og uformelt tilbud, som ikke kræver nogen tilmelding, og du bestemmer selv, hvad du har lyst til at være med i, og hvor længe du har lyst til at blive.

Der er plads til dig lige meget, hvordan du har det, og du kan komme lige præcis, som den du er. Du kan tale om dine følelser og vende dine udfordringer med andre – eller du kan bare komme her og være med. Du vil blive forstået og hørt og kan få hjælp til at sætte dine grænser – både af caféværterne og de andre cafégæster, som har oplevelser og erfaringer med i bagagen, der ligner dine.

Du kan få hjælp og støtte til de udfordringer, du står i lige nu. I caféen øver vi os i at opbygge sunde, ligeværdige relationer til andre mennesker for at bryde stigmatisering og ensomhed.

Caféen er altid bemandet af mindst to frivillige caféværter som sætter rammen og sørger for, at alle føler sig godt tilpas.

Mulighed for enesamtaler ved en frivillig

Man kan få brug for at trække sig fra det sociale i caféen. Det kan der være forskellige årsager til. Enten at det bliver svært og overvældende at forholde sig til andre mennesker, eller at der er blevet taget hul på et privat emne, som kræver nogle andre rammer, end caféen lægger op til. I sådanne tilfælde har du mulighed for at gå ind ved siden af og få en individuel, medmenneskelig samtale med en af vores frivillige rådgivere. Du kan læse mere om individuelle samtaler her.

Når du kommer første gang

Det kan være overvældende at træde ind ad døren til caféen første gang. Vi ved, det kræver mod at komme, og at du måske har det svært, når du kommer. Vi er klar til at tage imod dig, og du har muligheden for at være anonym.

Du er velkommen til at kigge spontant forbi caféen i åbningstiden, hvor du altid vil blive taget godt imod af én af vores frivillige. Du kan også lave en aftale på forhånd over telefonen, så vi kender til din ankomst og vil være ekstra forberedte på, at du kommer. 

Vi vil altid starte med at invitere dig ind ved siden af til en fortrolig og afklarende snak over en kop kaffe eller te. Her har du mulighed for at fortælle lidt om dig selv, og vi vil give en introduktion til CSM Midt Nord, vores tilbud og vores muligheder for at hjælpe og støtte dig.

Har du lyst til at se lokalerne og møde de andre, går vi sammen ind i caféen bagefter. Du er også velkommen til at komme tilbage en anden dag.

Vel mødt.

 


Kender du til seksuelt overgreb, så kig forbi

et fristed du helt sikkert vil kunne li’

CSM caféen føles som at komme hjem

her møder du varme, tillid og du får et lille klem.

Du kan være dig som den du er

på caféen, vil du føle at er du er noget værd.

Tale med en frivillig, hvis behovet er dit

være kreativ tale med andre – valget er dit.

 

At kunne spejle sig i andres ligesindede refleksioner,

vidner om at der er bruger der har været i samme situationer

Her kan du føle og fornemme

det som du har prøvet at glemme.

Møde et nyt netværk, som du kan sparre med

familie relationer varer ikke altid ved.

Er det første besøg på caféen svært

så tag en god ven i hånden indtil du får det lært.

Digt af Birgitte Saks, cafébruger

               

12. juni

Gl. Skanderborg Fonden tildeler CSM Midt Nord 450.000 kr.

CSM Midt Nord er taknemmelig modtager af en flot donation på...