Aktiviteter

Selvhjælpsgrupper

Hvad er en selvhjælpsgruppe?

En selvhjælpsgruppe er et struktureret og støttende tilbud, hvor du udover at fortælle din egen historie får mulighed for at lytte til og lære af andre, der tumler med nogle af de samme udfordringer som dig selv.  Den meningsfulde erfaringsudveksling er det centrale i en selvhjælpsgruppe. Gruppedeltagerne har en høj grad af medbestemmelse og medansvar for gruppeforløbet.

 

Hvem kan være med?

Vi har grupper for mænd, for kvinder og for pårørende. Fællesnævneren i alle grupper er, at man enten selv har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen eller er pårørende til en, der har.

 

Vær at vide

I en selvhjælpsgruppe mødes du med de samme mennesker hver gang på forudbestemte tidspunkter. Der er maks. 8 deltagere i gruppen + to frivillige gruppeledere. Alle har tavshedspligt – både deltagere og gruppeledere.

De frivillige gruppeledere er mennesker med viden om seksuelle overgreb og senfølger. De er vant til at tale om emner, der kan være svære eller sårbare. Det er de frivilliges opgave at skabe en god og tryg stemning og sørge for den gode, lyttende og respektfulde dialog i gruppen.

Alle gruppemøder finder sted i Frivilligsektionens lokaler: Skolebakken 5, 8000 Aarhus C.

Inden du kan starte i en selvhjælpsgruppe, skal du til en afklarende samtale, som blandt andet skal sikre, at du er klar til gruppen. Her kan du fortælle lidt mere om dig selv, og vi kan fortælle om selvhjælpsgruppens indhold, rammer, gruppelederne og tavshedspligten.

 

Bliv en del af en selvhjælpsgruppe

Kontakt daglig leder Mette Løvstad, hvis du vil høre mere om dine muligheder for at deltage i en selvhjælpsgruppe:

 2424 5095 eller
mml@csm-midtnord.dk

 

Relaterede Artikler

7. December

Julefrokost i frivilligsektionen

Vi inviterer alle vores brugere til julefrokost i frivilligsektionen tirsdag d....
2. November

Større bevilling til CSM centrene

Det er netop besluttet at øge satspuljebevillingen til senfølgeområdet. Vi er...
27. September

Tak til Hindbærsnitteløbet

Tak til Aarhus Hjælper, Berits Løbeskole, Dansk Folkehjælp, Meyerdonationen, Socialrådgiverforeningen og...