image_print

Anonym chatrådgivning

Hvem kan chatte med Center for Seksuelt Misbrugte?

Denne chat er for dig som er over 18 år og som har været udsat for seksuelle overgreb i din barndom eller ungdom. Den er også for dig, som er over 18 år og pårørende til en, der har været udsat for seksuelle overgreb, og til dig som fagperson, der er i kontakt med personer, som har været udsat for seksuelle overgreb.

Hvem er chatrådgiveren?

Hos os sidder frivillige rådgivere klar til at chatte med dig. Alle rådgivere har stor viden om senfølger efter seksuelle overgreb, og de er klar til at hjælpe dig. Chatten er helt anonym, og alle rådgivere har tavshedspligt.

Hvad er rammerne for chatsamtalen?

Du har mulighed for at chatte med os i op til 90 minutter, og chatten handler om det, du har brug for. Det er helt op til dig, hvad og hvor meget du vil dele med rådgiveren.

Hvad kan man chatte om?

I chatten kan du få rådgivning om senfølger efter seksuelle overgreb, og tale om hvordan det fylder hos dig i dag. Du kan også høre om de forskellige tilbud om behandling, rådgivning og sociale aktiviteter. Chatten er også et tilbud om rådgivning til dig, som er pårørende eller fagperson. Du kan få indblik i, hvad senfølger er, og hvordan det kan påvirke et menneske.

Chatten kan være optaget

Rådgiveren chatter kun med én ad gangen for at kunne give sin fulde opmærksomhed, og der kan derfor godt være kø til chatten. 

Værdigrundlag

Rådgiverne arbejder frivilligt, og det har den betydning, at mødet mellem dig og rådgiveren er et medmenneskeligt møde uden økonomiske interesser på spil. Vi ved, at det har betydning at blive mødt af rådgivere, der er her, fordi de brænder for at hjælpe. Vi ved også, at kontakten mellem dig og rådgiveren er vigtig for, at du kan udtrykke dine tanker, følelser og ønsker. Derfor arbejder vi for, at relationen er god og tryg, og det er rådgiverens opgave sammen med dig at undersøge, hvordan din livssituation er og prøve at finde handlemuligheder.

Anonymitet

Alle kan henvende sig anonymt i chatrådgivningen. På vores chatrådgivning bruger vi sikker software, som er særligt udviklet til at sikre anonymitet. Det betyder bl.a., at vi ikke kan se din IP-adresse. Du kan inden samtalen starter vælge at oplyse køn, alder og bopælskommune. Disse oplysninger gemmes som statistik, men registreres helt anonymt. Det er helt op til dig, hvor mange oplysninger, du vil dele. Alle samtaler gemmes i en kort periode med henblik på oplæring af nye rådgivere og kvalitetssikring.

Alle ansatte og frivillige har tavshedspligt. Der er dog situationer, hvor rådgiverens tavshedspligt må tilsidesættes.  Det gør sig gældende, hvis rådgiveren bliver bekendt med et barn eller ung under 18 år, som mistrives eller er i fare, eller hvis et voksent menneskes liv eller velfærd er i fare. I de tilfælde er rådgiveren lovmæssigt forpligtet til at underrette kommunen eller politiet. Derfor vil rådgiveren tale med dig om, hvorfor det er vigtigt at underrette kommunen eller politiet, og rådgiveren vil bede om oplysninger, der bryder din anonymitet.

Klagevejledning

Hvis du har modtaget rådgivning i vores anonyme chatrådgivning, men ikke haft en god oplevelse har du mulighed for at klage . Klik her for at komme til Klagevejledning

Organisationen bag CSM Chatrådgivning

Hvis du vil vide hvordan CSM Chatrådgivning er organiseret kan du læse mere her
Hvis du vil vide hvordan du bliver frivillig rådgiver, kan du læse mere her

Denne chatrådgivning er blevet etableret og løbende udviklet med midler fra

 

Stempel Rådgivnings Danmark for 2024-2027

Artikler

30. august

Professionel kontakt med en senfølgeramt borger

I mødet med en voksen med senfølger efter seksuelle overgreb i...
30. august

Vi formidler viden om senfølger

Hos CSM Centrene vil vi rigtig gerne dele ud af den...
30. august

– Det er hårdt at være pårørende

Christina Palm ved, hvor hårdt det er at være pårørende til...