Udgivelser

Film

Vores filmliste præsenterer et bredt udsnit af forskellige vinkler på emnet.

“Anklaget”
Stine får psykologisk behandling i skolen, og en dag fortæller hun skolepsykologen, at hendes far misbruger hende. Det er en meget alvorlig anklage, og politiet tropper op på Henriks arbejde for at arrestere ham.
Instruktør: Jacob Thuesen, 2005.

“Barndomsnatten i dagens lys”
Et selvbiografisk værk om en mors seksuelle udnyttelse af sin søn. Filmen er en del af bogen af samme navn. Værket består af prosa, digte, billeder, musik og video i sammenhæng. De mange udtryksformer forsøger at afspejle komplicerede processers mange facetter.
Instruktør: Kurt Kyed, 2014.

“Festen”
Familie og venner er samlet for at fejre Helges 60 års fødselsdag. Under middagen holder den ældste søn en tale, der afslører, at faderen havde et incestforhold til to af sine børn, bl.a. til en søster, der har begået selvmord.
Instruktør: Thomas Vinterberg, 1998.

“Himlen falder”
Sara begynder at overvåge farens hus og langsomt afdækkes nogle frygtelige begivenheder, der trækker deres spor tilbage til Saras barndom. Filmen handler om at gøre op med sin fortid og rejse sig fra støvet. Den er inspireret af Tøndersagen.
Instruktør: Manyar I. Parwani, 2009.

“Precious”
Den 16-årige, overvægtige, afro-amerikanske Claireece bor sammen med sin mor Mary, der hundser brutalt rundt med hende. Claireece er gravid – for anden gang. I begge tilfælde skyldes graviditeterne, at hendes far har voldtaget hende.
Instruktør: Lee Daniels, 2009.

“Sarajevo – Håbets sang”
Under borgerkrigen i Sarajevo blev Esma systematisk voldtaget i den tid, hun sad i fangelejr, og Sara er resultatet af dette. I hele Saras levetid har Esma forsøgt at skjule denne hemmelighed for sin datter og har samtidig selv forsøgt at fortrænge de forfærdelige minder. Alligevel bliver det bragt op til overfladen.
Instruktør: Jasmila Zbanic, 2005.

Senest opdateret september 2018.

Artikler

30. august

Professionel kontakt med en senfølgeramt borger

I mødet med en voksen med senfølger efter seksuelle overgreb i...
30. august

Vi formidler viden om senfølger

Hos CSM Centrene vil vi rigtig gerne dele ud af den...
30. august

– Det er hårdt at være pårørende

Christina Palm ved, hvor hårdt det er at være pårørende til...