image_print
Seksuelle problemer

Problemer med at kunne gennemføre et samleje

Når man har været udsat for seksuelle overgreb i løbet af opvæksten, kan man udvikle problemer med at få etableret en voksen seksualitet. Det kan for både mænd og kvinder betyde, at de kan få problemer med at kunne gennemføre et samleje.

Nogle mænd, der har været udsat for seksuelle overgreb oplever, at det kan være svært at få og/eller bevare rejsning i forbindelse med sex. Nogle kvinder får vaginisme, hvor muskler i bækkenbunden ubevidst og automatisk trækker sig sammen, så samleje ikke eller kun vanskeligt og smertefuldt kan gennemføres.

Vaginisme og rejsningsproblemer kan skyldes en lang række både fysiske og psykiske forhold. Når det optræder hos en person, der som barn har været krænket seksuelt, kan det blandt andet være en måde, hvor kroppen ubevidst siger fra over for seksuelt samvær. Ofte fordi personen har svært ved at give sig selv lov til at sige verbalt fra over for partneren og har svært ved at tale åbent om grænser, behov, lyst osv. Det kan også være, at de føler sig utrygge overfor deres partner, hvis de for eksempel har fundet en partner, der overskrider deres grænser i eller udenfor sengen.

Artikler

30. august

Professionel kontakt med en senfølgeramt borger

I mødet med en voksen med senfølger efter seksuelle overgreb i...
30. august

Vi formidler viden om senfølger

Hos CSM Centrene vil vi rigtig gerne dele ud af den...
30. august

– Det er hårdt at være pårørende

Christina Palm ved, hvor hårdt det er at være pårørende til...