image_print
Vi tilbyder

Psykologbehandling

Hvis du har været udsat for seksuelle overgreb som barn eller ung, og dit liv stadig er påvirket af det, er det en god idé at søge behandling.

Vi tilbyder gratis psykoterapi hos autoriserede psykologer. Er du over 18 år, og har du senfølger efter seksuelle overgreb i opvæksten – dvs. før du fyldte 18 – kan du komme i et terapiforløb. Det foregår enten i gruppe eller individuelt, alt efter hvad, vi vurderer, vil hjælpe dig bedst.

Psykoterapien er et samtaleforløb, hvor vi hjælper dig med at bearbejde det eller de overgreb, du har været udsat for, og hvor du kan få hjælp til de problemer, du oplever i dag som senfølger. Formålet er at skabe bedre betingelser for, at du kan leve dit liv, som du gerne vil.

Du kan læse mere om senfølger her: https://csm-danmark.dk/find-viden/

Individuel terapi
I et individuelt terapiforløb taler du med en psykolog en gang om ugen. Varigheden af et forløb kan variere og vurderes af psykologen i samarbejde med dig.

I samtalerne med psykologen arbejder du med at forstå, håndtere og mindske senfølgerne efter seksuelle overgreb i din opvækst.

Gruppeterapi
I en terapigruppe er I otte deltagere og to faste psykologer, som mødes i to timer på et fast tidspunkt hver uge. Længden af et gruppeforløb varierer og aftales undervejs i samarbejde med psykologen, men et forløb varer typisk mellem et halvt og halvandet år.

I gruppeterapien arbejder du, i samspil med psykologerne og de andre gruppedeltagere, med at forstå, håndtere og mindske senfølgerne efter seksuelle overgreb i din opvækst.

De fleste er nervøse for at skulle starte i gruppeterapi og gør sig tanker om, hvordan det vil være at dele sin historie og sine problemer med andre. Men det er vores erfaring, at mange oplever gruppeterapi som en god hjælp. Det at møde andre med lignende erfaringer og problemer kan bl.a. hjælpe til, at du føler dig mindre forkert og mindre alene. Grupperne er både for mænd, kvinder og nonbinære.

Vi har i øjeblikket følgende terapigrupper:

Terapigruppe for unge 18-29 år (Frederiksberg)
To typer terapigrupper for voksne fra 30 år (Frederiksberg og Næstved)

Når du er i behandling
Når du er i gang med psykoterapien, er det vigtigt, at du møder stabilt til aftalerne for at få udbytte af behandlingen.

Det er ikke muligt at gå i psykologbehandling et andet sted, samtidig med du går i terapi i CSM Øst. Har du spørgsmål til dette, kan du vende det med psykologen ved den visiterende samtale.

Ventetid på behandling
CSM Øst kan ikke tilbyde akut hjælp, og der er ventetid på at komme i behandling hos os. Ventetiden varierer i forhold til de tilbud, du visiteres til.

I ventetiden er du velkommen til at benytte dig af både vores anonyme rådgivning, socialrådgivning og Aftentilbud.

Ønsker du behandling, så kontakt os her

               

7. juli

Vi søger 4 nye frivillige telefon- og chatrådgivere

Vil du hjælpe med at gøre en forskel for mennesker, som...
7. juli

AFTENTILBUD i Næstved, Holbæk og på Frederiksberg

Har du lyst til at benytte nogle af vores aftentilbud? Der...
9. juli

ÅBNINGSTIDER i CSMs chatrådgivning

Har du været udsat for seksuelle overgreb i barndommen eller kender...