Om VISO-rådgivning og kontakt

For pårørende

VISO-rådgivning til pårørende til senfølgeramte

Målgruppe
Målgruppen er pårørende til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Den pårørende kan være forældre, bedsteforældre, søskende, partner eller børn.

Tilbud
Det centrale i rådgivningen er, at den pårørende bliver mødt med forståelse. Den pårørende kan være forælder, bedsteforældre, søskende, partner eller børn til den senfølgeramte. Specialrådgivning til pårørende tager afsæt i de problemstillinger den pårørende præsenterer. Der formidles viden om sammenhængen mellem seksuelle overgreb i barndommen og senfølger i voksenlivet. Dvs. viden om, hvad det gør ved et barn at blive udsat for seksuelle overgreb, og hvordan disse overgreb manifesterer sig i voksenlivet som senfølger i form af f.eks. PTSD, angst, depression, relationelle vanskeligheder, seksuelle vanskeligheder, selvskadende handlinger m.fl. Der rådgives om, hvordan den pårørende kan adskille sine behov fra den senfølgeramtes og samtidig støtte den senfølgeramte i håndteringen af sine senfølger.

Kontakt
Man kan ringe til VISO på telefon 72424000 og rådføre sig eller sende et henvendelsesskema. Følg linket: https://socialstyrelsen.dk/viso/kontakt-viso

Relaterede Artikler

24. January

Kalender for Frirummet i februar

Se hele kalenderen her
7. January

Har du brug for at tale med nogen ?

Efter en velfortjent lang juleferie er de frivillige rådgivere tilbage. Telefon...
3. January

Nye foldere om tilbud i CSM Øst

Psykologfaglig behandling Telefon- og chatrådgivning ved frivillige Frirummet Socialrådgivning Selvhjælpsgrupper Til...