image_print
Behandling

Gruppeterapi

CSM Syd – Behandlingssektion tilbyder på nuværende tidspunkt ikke gruppeterapiforløb.

Gruppeterapien hos CSM Syd – Behandlingssektion er et gruppesamtaleforløb for mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen.

I et gruppeterapiforløb hos CSM Syd – Behandlingssektion vil du møde personer, der har de samme udfordringer, som du har.  Du vil komme til at lære dig selv bedre at kende, og udvikle dig gennem de oplevelser og erfaringer, du får i gruppen. Du vil komme til at opleve, at du genkender dig selv i de andre deltagere, og du vil opleve, at det at dele dine udfordringer med andre betyder, at du ikke længere vil føle dig alene med det.

Grupperne består af maksimalt syv deltagere og to faste psykologer, der mødes en gang om ugen i op til halvandet år. Gruppeterapien vil være afvekslende. Psykologerne vil nogle gange komme med et oplæg i starten af terapien, som de mener er relevant for gruppen. Andre gange vil terapisessionen tage udgangspunkt i et emne, som deltagerne i gruppen ønsker at snakke om. Det kan også være, at der bliver arbejdet ud fra et bestemt tema.

Det er vigtigt, at du sætter ord på de tanker og følelser, der dukker op, så du kan få respons fra andre på det, du oplever. Hver gruppesession er inddelt i tid med og uden psykologer, hvor tiden uden psykologer er en mulighed for at afprøve de nytilegnede måder at tænke på, være på og reagere på.

Man kan godt blive nervøs for at komme til at udstille sig selv, og de udfordringer man har i livet over for en gruppe fremmede mennesker. Det er helt naturligt, men der går ikke lang tid før, man har knyttet bånd til de andre i gruppen. Vores psykologer er dog meget opmærksomme på at starte stille og roligt ud, så alle føler sig trygge. Desuden har både deltagerne i gruppen og psykologerne tavshedspligt omkring alt, hvad der bliver sagt i gruppen.

               

9. november

CSM Syd har modtaget puljemidler for 2023/24

CSM Syd har modtaget kr. 5.000.000 kr. fra Social- og Boligstyrelsen...
30. august

– Jeg ville ønske, jeg kunne skrive historien om

Claudia Christensen var fem år, da hun første gang blev udsat...
30. august

– Det er hårdt at være pårørende

Christina Palm ved, hvor hårdt det er at være pårørende til...