Behandling: Sådan får du hjælp

Hos CSM Syds to afdelinger i Odense og Vojens har vi en række tilbud til dig, der har været udsat for seksuelle overgreb. 

Der sidder psykologer i både Odense og Vojens, som varetager de terapeutiske tilbud. Derudover har både afdelingen i Odense og Vojens tilbud, som varetages af vores mange gode frivillige.

Nedenfor kan du læse lidt om, hvad der sker, når du tager kontakt til CSM Syd med ønsket om at komme i behandling.

Henvendelse

Det kræver ingen henvisning at henvende sig til CSM Syd og vi er uafhængige af kommunerne og sundhedsvæsenet. Vi anbefaler, at du henvender dig til os telefonisk i vores telefontid, men du kan også sende en mail til os, så kontakter vi dig.  

Alle kan ringe til os eller sende en mail for kontakt. 

Når du kontakter CSM Syd for at høre, om du kan komme i terapi, er det første der sker, at du taler med vores sekretær. Vi har brug for at tale med dig i telefonen for at afklare, om du hører til målgruppen og om terapi hos vores psykologer er det, du er interesseret i.

Hvis du er interesseret i at komme på venteliste til visiterende samtale, vil vores sekretær stille dig nogle indledende og afklarende spørgsmål, så vi kan oprette dig hos CSM Syd.

Hvis du vil høre mere om mulighederne for at komme i terapi, skal du kontakte vores behandlingsafdeling i Odense.

24 47 50 24

Telefonen er åben:
Mandag-fredag kl. 08.30-12.00, onsdag kl. 10.00-12.00

Adressen er: Mageløs 1, 1. og 2. sal, 5000 Odense C

Du kan også sende en mail til: info@csm-syd-behandling.dk

Visiterende samtale

Visitationssamtalen foregår ved en af vores psykologer. Her vil du blandt andet blive spurgt ind til dine nuværende udfordringer, din baggrund og dine ønsker til behandlingen. Formålet med visitationssamtalen er, at du sammen med psykologen finder ud af, om et behandlingsforløb her vil kunne hjælpe dig på vej i den forandring i dit liv, som du har ønske om.

Finder både du og vi frem til, at et behandlingsforløb hos CSM Syd kan hjælpe dig med dine senfølger, vil du blive skrevet på venteliste til behandling.

Når du står på venteliste

Ventetiden på behandling er afhængig af, hvilket tilbud du bliver/kan visiteres til.

Hvis du under den visiterende samtale har udtrykt ønske om gruppebehandling, vil du, såfremt der bliver plads/mulighed i en af CSM Syds grupper, blive kaldt ind til visiterende samtale hertil.

OBS: Det er vigtigt, at du kontakter os, hvis du får nyt telefonnummer eller ny adresse, så vi kan komme i kontakt med dig, når det bliver din tur til at komme i behandling.

Vi vil ligeledes bede dig kontakte os, hvis du ikke længere skulle være interesseret i at komme i behandling hos os.

Opstart af forløb

Psykologerne kalder ind efter ventelisten, når de har en ledig plads. Derfor kan du ikke forvente at komme i behandling hos den psykolog, som du var til visiterende samtale hos.

I starten af det egentlige behandlingsforløb, vil du blive bedt om at udfylde et spørgeskema som led i behandlingsplanlægningen.

Rammen for et forløb ved CSM Syd – Behandlingssektion

  • Behandlingsplanlægningen foregår i samarbejde mellem dig og psykologen udfra det tilbud, som du er visiteret til.
  • Der forudsættes stabilt fremmøde.
  • Gentagne udeblivelser vil være afslutningsgrund.
  • Vi har som selvejende institution ikke mulighed for at dække dine transportudgifter til behandlingen, så hvis du har brug for økonomisk hjælp til transporten, må du forhøre dig hos din kommunale sagsbehandler.

Regler omkring afbud

Ved afbud eller anden ændring af tid skal der ringes besked hurtigst muligt. Ved sygdom/barns sygdom meldes afbud på dagen senest kl. 09.00.

Målgruppe for behandling

For at modtage et psykologbehandling i CSM Syd, skal du være over 18 år og have været udsat for seksuelle overgreb inden dit fyldte 18. år.

Vi tilbyder terapi til både mænd og kvinder.  

Visitationskriterier i de tre CSM-centre i  Danmark er: 

  • Du skal være fyldt 18 år.  
  • Du har (klare) erindringer om seksuelle overgreb før det 18. år.  
  • Du har senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen.  
  • Du har ikke et vedvarende (f.eks. dagligt) og skadeligt brug af alkohol eller psykoaktive stoffer, der i sig selv medfører fysiske, psykiske eller sociale problemer. 
  • Du har ikke anden alvorlig eller primær psykopatologi, skizofren sindslidelse, autisme eller nedsat kognitiv funktion.
  • Du er motiveret for forandring og kan indgå stabilt i et terapeutisk forløb.  

Ved visitation informeres om, at psykoterapeutisk behandling er et samarbejde, og indebærer at man afprøver nye måder at forstå eller forholde sig på.   

Ved opstart i behandling genvurderes altid om borgeren fortsat er i målgruppen og kan profitere af psykoterapi. 

Er du i tvivl om, hvorvidt du er i vores målgruppe, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.