Behandling

Senfølgegruppe

Hos CSM Syd – Behandlingssektion har du mulighed for at komme i en senfølgegruppe, hvor du får større viden omkring senfølger og en bedre forståelse af dig selv.

Når du har været til en visiterende samtale og står på venteliste til at komme i behandling, har du mulighed for at deltage i en senfølgegruppe. Vores senfølgegrupper er undervisningsgrupper, hvor to af CSM Syd – Behandlingssektions medarbejdere underviser i typiske senfølger efter seksuelle overgreb. I vores senfølgegrupper har vi fokus på senfølger i voksenlivet og dermed nutiden. Derfor vil du ikke blive spurgt ind til din overgrebshistorie.

Forløbet skal være med til at give dig større viden om senfølger og en bedre forståelse af dig selv, samt dine reaktionsmønstre. I undervisningen kommer vi blandt andet rundt om emner som traumatisering, egenomsorg, krop og seksualitet, følelser og meget andet. Emnerne tilpasses som grupperne løbende bliver evalueret. I senfølgegrupperne er der både plads til dem, der gerne vil nøjes med at lytte, og dem som gerne vil bidrage med egne erfaringer i forhold til de emner, der undervises i. Forløbet består af to ugentlige timer fordelt over 10 uger.

Forløbet afsluttes med en individuel samtale med en af vores psykologer. Her vil I sammen evaluere forløbet og drøfte, hvad du særligt har taget med dig. Desuden får du konkrete anvisninger til, hvor du ellers kan få hjælp, imens du står på venteliste til behandling, og viden om de tilbud, der findes i CSM Syd – Frivilligsektion.

               

30. august

– Jeg ville ønske, jeg kunne skrive historien om

Claudia Christensen var fem år, da hun første gang blev udsat...
30. august

– Det er hårdt at være pårørende

Christina Palm ved, hvor hårdt det er at være pårørende til...