Om CSM Øst
CSM Øst tilbyder voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen en sammenhængende og helhedsorienteret indsats gennem rådgivning og behandling.
Formålet er, at:
- Forbedre målgruppens aktuelle livssituation i forhold til at reducere de fysiske, psykiske og sociale skadevirkninger af overgrebene.
- Forbedre målgruppens muligheder for at opnå og fastholde arbejdsmarkedstilknytning.
- Bryde uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre i forhold til familie og socialliv.
En evaluering af senfølgecentrene har vist positive resultater af centrenes behandlings- og rådgivningsindsats.
Behandlingen i CSM Øst forestås af autoriserede psykologer og kan være tilrettelagt som et individuelt eller gruppebaseret forløb.
Rådgivningen i CSM omfatter af følgende tilbud:
- Socialrådgivning, som retter sig mod såvel sociale som beskæftigelsesmæssige problemer
- Telefonrådgivning eller chat ved frivillige rådgivere, som tilbyder en uvildig samtalepartner
- VISO-rådgivning, som formidler viden om senfølger og redskaber til at håndtere udfordringer i dagligdagen. VISO giver mulighed for, at også pårørende kan modtage rådgivning.
Udover behandling og rådgivning tilbydes mulighed for at indgå i en selvhjælpsgruppe eller at deltage i vores Aftentilbud, hvor mennesker med senfølger har mulighed for at være sammen med ligestillede i trygge og rare omgivelser.
De mange tilbud i CSM Øst spiller sammen, så man fx kan benytte Aftentilbud før, under og efter behandlingen. Socialrådgivningen kan finde sted uafhængigt af, hvilket andet tilbud man benytter sig af i huset. Selvhjælpsgruppetilbuddet ligger typisk i forlængelse af et behandlingsforløb. Telefonrådgivningen og chat ved frivillige rådgivere ligger typisk før et behandlingsforløb eller benyttes af mennesker, for hvem behandling ikke er aktuelt. VISO-rådgivningen kan være et alternativ til behandling i en situation, hvor personen har nogle akutte sociale problemstillinger, som skal adresseres. Denne rådgivning henvender sig også til pårørende.
Pårørende, fagpersoner, sociale myndigheder, psykiatrien m.fl kan naturligvis også kontakte centret for information/ rådgivning.