Tema // Brugere, Pårørende, Senfølger

CSM Næstved søger frivillige, facililterende værter til samtalecafé

Vil du hjælpe med at gøre en stor forskel for mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb i barn- og ungdommen?

Center for Seksuelt Misbrugte i Næstved er en satellit under CSM Øst, som er et af i alt tre regionalcentre i Danmark. CSM varetager behandling og rådgivning af voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i opvæksten. CSM tilbyder psykologbehandling, socialrådgivning, selvhjælpsgrupper og VISO-rådgivning. Centerets frivilligdel består blandt andet af ”Frirummet”, som huser forskellige tilbud samt telefon- og chatrådgivningen.

Frirummet er et gratis tilbud til brugere, der har senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen eller ungdommen. Her kan brugerne mødes og deltage i forskellige aktiviteter i trygge og rare omgivelser.  Du skal som frivillig skal evne at skabe ro og tryghed og ikke mindst kunne støtte mennesker med udfordringer. 

Frivillig, facilliterende vært til samtalecafeen:
Samtalecafeen er et ”øvested” til udvikling af sociale færdigheder for senfølgeramte. Brugerne får mulighed for at mødes til hyggeligt samvær med ligesindede i en tryg og afslappet atmosfære over en kop kaffe/te. Som facilliterende vært vil du og en kollega sammen fungere igangsættende og støttende i samværet imellem brugerne. Du skal skabe ro og tryghed for samtalecafeens brugere, og du vil også skulle være parat til at foretaget en akut, støttende og fortrolig samtale med en bruger, hvis behovet opstår. Der vil til alle samtalecafeaftener være to frivillige til stede.

Samtalecafeen starter op i februar 2020 og kører fremadrettet en til to gange om måneden fra 17:00-19:00.

Center for Seksuelt Misbrugte Øst tilbyder dig som frivillig:

  • Grundkursus i senfølger samt løbende faglig sparring
  • Fagligt relevante kurser
  • Viden om målgruppen
  • Et fagligt og socialt stærkt fællesskab
  • Gruppesupervision fire gange årligt

Lyder det som noget for dig, så skriv en ansøgning til: jobsm-ost.dk

Skriv: ” Frivillig Næstved” i emnefeltet.

 

 

 

               

10. marts

Center for Seksuelt Misbrugte Øst søger frivillige

Vil du hjælpe med at gøre en stor forskel for mennesker,...
4. marts

Kalender for FRIRUMMET FREDERIKSBERG i marts

→ Se kalenderen her
25. februar

Frirummet er startet op i Holbæk

Er du voksen, og har du senfølger efter seksuelle overgreb i...