Frivilligsektionen

For pårørende

Hvad vil det sige at være pårørende?

Når et menneske har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen og plages af senfølger i sit voksenliv, rammes de pårørende også.

Som pårørende er det vigtigt, at man selv opnår viden om senfølger for at kunne være fx kæreste, forældre til eller nær ven med en senfølgeramt. Dermed kan man være en god støtte for den senfølgeramte og samtidig passe på sig selv.

Pårørendes støtte og gode relationer er meget betydningsfulde for den senfølgeramte, men det kan være svært for begge parter at vide, hvordan man kan forstå reaktioner og følelser og tale om overgrebene, samtidig med, at man respekterer de personlige grænser.

Som pårørende kan du også søge om gratis rådgivning ved VISO. VISO er den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation, og herigennem er det muligt at få et rådgivningsforløb af førende specialister på senfølgeområdet. Psykologerne fra CSM Midt Nord er tilknyttet VISO og kan derfor være de specialister, som du kan modtage rådgivning af.

Du kan kontakte VISO for at få en uforpligtende og afklarende samtale med en af VISOs konsulenter på tlf. 7242 4000 mandag-torsdag kl. 9.00-14.30 og fredag kl. 9.00-14.00.

Du kan læse mere om VISO´s tilbud om muligheder her:

 

Relaterede Artikler

2. November

Samtalesalon i Frivilligsektionen

På onsdag, d. 7. november kl. 18-20, bliver Frivilligsektionen omdannet til...
2. November

Større bevilling til CSM centrene

Det er netop besluttet at øge satspuljebevillingen til senfølgeområdet. Vi er...
27. September

Tak til Hindbærsnitteløbet

Tak til Aarhus Hjælper, Berits Løbeskole, Dansk Folkehjælp, Meyerdonationen, Socialrådgiverforeningen og...