Selvhjælpsgrupper

Pårørendegrupper

Hvad vil det sige at være pårørende?

Når et menneske har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen og plages af senfølger i sit voksenliv, rammes de pårørende også.

Som pårørende er det vigtigt, at man selv opnår viden om senfølger for at kunne være fx kæreste, forældre til eller nær ven med en senfølgeramt. Dermed kan man være en god støtte for den senfølgeramte og samtidig passe på sig selv.

Pårørendes støtte og gode relationer er meget betydningsfulde for den senfølgeramte, men det kan være svært for begge parter at vide, hvordan man kan forstå reaktioner og følelser og tale om overgrebene, samtidig med, at man respekterer de personlige grænser.

 

Hvad er en pårørendegruppe?

Pårørendegrupper er selvhjælpsgrupper for pårørende til mennesker med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Vi har fx grupper for forældre og partnere.

Det er et målrettet forløb på 8 uger, hvor du sammen med andre pårørende uge for uge bliver inspireret. Det er et struktureret og støttende tilbud, hvor du udover at fortælle din egen historie får mulighed for at lytte til og lære af andre, der tumler med de samme udfordringer som dig selv i rollen som pårørende til et menneske med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen.

 

Hvordan foregår det?

I mødes en gang om ugen i 8 uger for at dele de erfaringer, I hver især har gjort jer som pårørende. I gruppen er dine erfaringer vigtige, fordi de kan være med til at kaste et nyt lys over andres situation.

Hver gruppe har en eller to frivillige gruppeledere, der guider alle deltagere trygt igennem forløbet.

Alle har tavshedspligt – både deltagere og gruppeledere.

 

Bliv en del af en Pårørendegruppe

Vi opretter nye grupper i takt med, at der er nok tilmeldte. Kontakt daglig leder Mette Løvstad, hvis du vil have en plads:

 2424 5095 eller
mml@csm-midtnord.dk

Relaterede Artikler

27. September

Tak til Hindbærsnitteløbet

Tak til Aarhus Hjælper, Berits Løbeskole, Dansk Folkehjælp, Meyerdonationen, Socialrådgiverforeningen og...
14. September

Kreativt værksted

To kreative frivillige opstarter et kreativt værksted i frivilligsektionen. Hver torsdag...
30. August

Oplysningskampagne til mænd

Center for Voldtægtsofre og CSM Midt Nord samarbejder nu om at søge...